Меню Затваряне

„Читателите са тези, които дават висока оценка за делото на пишещите!“ Годишни награди на Министерство на туризма за 2016 година

dsc_8715

На 19.12.2016 година в Централен военен клуб София се проведе официална церемония по раздаване Първите български годишни награди в туризма. Събитието се проведе при огромен интерес от страна на министри, посланици, кметове, колеги от бранша и много други гости. Бяха раздадени общо шестнадесет статуетки. В някои категории гласуването беше доста оспорвано и съвсем малък брой гласове решиха изхода от борбата. Сред лауреатите се нареди и статия от сайта www.stefankolev.com в категория „Публикация на тема туризъм в България за 2016 година в интернет-блог“. Това е позитивният материал „Как да растеш, но да не остаряваш (из тайните на една столица)“ посветена на Регионален исторически музей София. Успяхме да вземем и едно блиц-интервю от победителя.

В: Здравейте. Честито за наградата! Очаквано ли дойде тя ?

С.К. Благодаря! С оглед развитието на надпреварата, беше трудно да се каже, но в последните часове имах усещането, че наистина победата е много близо.

В: Как решихте да участвате в конкурса ?

С.К. Решението го взех бързо. Просто видях конкурса и при първа възможност подадох документи. До последно не знаех дали ще бъда одобрен, но се оказа, че всеки изявил желание, получи възможност за участие.

В: Защо избрахте точно този материал ?

С.К. Едно от изискванията на конкурса беше публикацията да е на тема България. Това естествено ограничи избора ми и в крайна сметка той падна върху един от любимите ми музеи. Хората, които ме познават, ще потвърдят манията ми за музеи, а колегите от Регионалния исторически музей в София са се справили отлично с тяхната институция.

В: Как видяхте конкуренцията ?

С.К. Конкуренцията беше огромна, както в почти всяка от категориите. В моята имаше наистина отлични статии, които заслужаваха първото място. Лидерството в конкурса минаваше през доста обрати. Искам специално да благодаря на всички участници и да им пожелая да продължават със светлото си дело за утвърждаване имиджа на България!

В: Как преборихте останалите публикации ?

С.К. Всичко се дължи на позитивната нагласа и огромния брой приятели и поддръжници, които харесаха тази статия. Без тях нямаше как да се случат нещата. За което отново им благодаря. Тази награда е изцяло за тях.

В: Имаше ли някой любопитен момент, който ще запомните от конкурса ?

С.К. Всъщност да. Той е и смешен, и трагичен. По време на официалния коктейл след награждаването някой беше задигнал торбата с книгата подарък за победител. Поне статуетката си беше у мен, иначе сигурно и тя щеше да замине в нечий джоб (смее се). В интерес на истината от Министерство на туризма ще възстановят откраднатото. А и няма как този момент да помрачи положителните емоции. Винаги съм твърдял, че негативното, лошото, омразата се побеждават с усмивка, позитивизъм и любов.

В: Няколко думи за финал ?

С.К. Искам да пожелая много здраве и щастие на всички. Да продължават да пътуват, да откриват нови места, да посещават музеи. И разбира се: Весела Коледа и да им е Честита Новата 2017!

 

Повече за събитието може да прочетете на уеб-страницата на Минстерство на туризма.

 

dsc_8749h

 

София, 2016                                                                      Стефан Колев

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *